STIRI:

Cross special pentru persoanele cu dizabilități în cadrul BT Făget UCI MTB Marathon Series & Trail Running

publicat in 14 Martie 2017

Organizat pentru prima dată în 2012, de către asociația sportivă Clujul Pedalează, Maratonul Făgetului, a câștigat de la an la an notorietate, fiind acum un reper în ciclismul din România. Din 2015, în cadrul competiției a fost inclus și un campionat de alergare montană și astfel Maratonul Făgetului a devenit BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running.

În cadrul acestui concurs, care va avea loc duminică 30 aprilie 2017,  în parteneriat cu Asociația Derzelas, o asociație non-profit din Cluj-Napoca care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilități prin serviciile pe care le oferă, organizatorii propun o secțiune specială dedicată acestor persoane. În acest sens, persoanele cu dizabilități auditive, locomotorii și sindrom down, cu vârsta peste 14 ani, au prilejul de a participa la un cross, într-o competiție cu participare internațională, unde se așteaptă un public numeros, cu peste o mie de persoane. Competiția, cu înscriere gratuită pentru persoanele cu dizabilități, va avea loc în data de 30 aprilie 2017, între orele 9:15-10:30, în parcarea Vivo Center Cluj-Napoca, pe un traseu de 50-100 m .

Pentru participanții cu dizabilități înscriși în concurs și însoțitorii acestora (acolo unde este cazul) care nu sunt din Municipiul Cluj-Napoca asociația DERZELAS oferă cazare pentru o noapte, în data de 30.04.2017. Data limită de înscriere pentru participanții la această secțiune este 29.04.2017.

Pe lângă experiența extraordinară de a participa la un concurs internațional, câștigătorii vor avea parte de o mulțime de surprize din partea organizatorilor. Evenimentul va fi transmis în direct de TVR Cluj. Pentru înscrierea în competiție a persoanelor cu dizabilități, formularul atașat trebuie completat și trimis pe adresa de e-mail: contact@asociatiaderzelas.ro

Vă așteptam cu drag!

Mai multe informații:

Website: http://www.clujulpedaleaza.ro/ sau www.asociatiaderzelas.ro

Telefon: Clujul Pedalează –0745640545 sau Asociația Derzelas – 0751167903

E-mail: clujulpedaleaza@gmail.com sau contact@asociatiaderzelas.ro

Despre Clujul Pedalează :

Clujul Pedalează este un club sportiv fondat în 2011, actualmente afiliat Federației Române de Ciclism, care a organizat pentru prima dată, în 2011, primul campionat local de ciclism care se adresa unui public larg, având categorii de vârstă de la 3 la 60 de ani, amatori și elite, precum și categoria specială pentru persoane cu dizabilități. Pânâ în prezent organizatorii au ridicat ștacheta la peste 80 de competiții sportive, dintre care trei campionate naționale și un concurs internațional dar și alte proiecte care au ca scop promovarea ciclismului ca sport de masă, ca alternativă pentru deplasarea zilnică și ca stil de viață activ și sănătos.

Dintre acestea se pot aminti Maratonul Făgetului, Maratonul Gilău, Maratonul Băișoara, Campionatele Naționale de Șosea, Micul biciclist și siguranța lui, Asaltul Dacilor și mult iubitul Ciclomoș.

 

STIRI:

Mountain Bike transilvan pentru toți: Faget Marathon

publicat in 7 Februarie 2017

În câteva săptămâni, vremea pentru ciclism și distracție își intră de-a binelea în drepturi. Din nou, vei pedala peste dealuri înverzite, îți vei testa limitele ca odinioară, vei trăi experiențe unice. Știi deja ce companion unic este bicicleta și cum, împreună cu aceasta, ce povești palpitante vă așteaptă. Una dintre primele ocazii din acest an pentru o aventură pe cinste se numește Faget Marathon, are loc pe 30 aprilie 2017 și, încă de pe acum, te așteaptă cu brațele deschise!

Având ca decor idilica parte de Transilvanie de la poalele Munților Apuseni, Faget Marathon propune și în acest an o zi în șa pe care nu o vei uita prea curând. Având ca punct de plecare Polus Center, de la marginea de vest a Clujului, aventura pe două roți, cot la cot cu sute de alți pasionați de pedalat, începe într-o pantă lină spre Pădurea Făget. Până să îți dai seama, vei fi încojurat de natură, chiar dacă în același timp vei descoperi că dealul care părea superb de la distanță, te cam chinuie când vine vorba să îl urci! Toate caloriile arse nu vor mai conta odată ajuns pe potecile și cărările de un verde crud, cum numai primăvara de la picioarele muntelui poate picta. Prins în focul luptei pentru o poziție fruntașă sau doar în competiție cu propriile tale limite, vei descoperi că poți mai mult, mai repede, mai îndemânatic decât credeai!

Medalia de finisher va răsplăti fiecare concurent care termină pe forțele sale Faget Marathon, în uralele publicului, dar și a mascotelor competiției. Dacă ai mai fost pe la noi, pregătește-te să fii surprins din nou. Dacă ne onorezi cu prezența pentru prima dată, fii gata să descoperi o latură a naturii, sportului și chiar a ta pe care nu le știai prea bine.

Faget Marathon propune la fel, ca anul trecut, două trasee. Cel scurt măsoară 33 de kilometri și este proiectat astfel încât să poată fi parcurs și de un sportiv recreațional cu experiență modestă. Cel lung însumează 77 de kilometri și îi va purta pe temerarii înscriși la acesta într-o saga transilvană ciclistă de poveste. Cu peste 2.100 de metri diferență de nivel, traseul lung nu e pentru cei slabi de înger, dar în același timp satisfacția „îmblânzirii” unei astfel de himere va face o poveste pe cinste de spus la masă cu prietenii!

Totodată, aventura ta ciclistă de la Faget Marathon va fi surprinsă în direct, de carul de televiziune. Profesioniștii de la postul TVR Cluj au răspuns prezent și de această dată invitației de a difuza întrecerea, făcând din competiția noastră  singurul marathon de mountain bike din România care apare în direct, pe „sticlă”. Nu în ultimul rând, în timpul cursei vei putea exersa o sumedenie de limbi străine, după ce concurenți din Ungaria, Marea Britanie, Germania, Bulgaria și Franța și-au anunțat deja prezența.

Așadar, Faget Marathon te așteaptă cu drag ca să redescoperi bucuria sportului în natură, în toiul anotimpului când natura revine la viață! Detalii și înscrieri, pe site-ul oficial.

Afiș și siglă realizate de Elisei Miron și Lorant Portik

STIRI:

Faget Marathon are logo nou

publicat in 10 Ianuarie 2017

Dealurile sunt înzăpezite și înghețul acoperă potecile. Totuși, nu e vreme de suspinat. În curând, ajungem la cea de-a șasea ediție a Faget Marathon. Promitem să vă oferim încă o dată același spectaculos evenimente ca și până acum și chiar ceva în plus. Însă până să vă dăm mai multe detalii, doar vă zicem că întrecerea iubită de noi are o nouă identitate vizuală!

Faget Marathon face parte pentru a doua oară consecutiv din calendarul Uniunii Cicliste Internaționale. Astfel, Faget Marathon este înscris în UCI MTB Marathon Series și asta înseamnă că va alinia la start cele mai importante nume din cross-country-ul european și chiar mondial. Rămâneți pe frecvență pentru mai multe noutăți!

STIRI:

Faget MTB Marathon în cifre

publicat in 29 Noiembrie 2016

Unul dintre cele mai importante concursuri de mountain bike maraton din România se numește Făget Marathon. Cel puțin în 2016, cei peste 1.300 de participanți au confirmat acest lucru! Mulțumiți cum suntem de ce am realizat până acum, cu siguranță nu ne vom opri aici. Organizarea următoarei ediții e pe rol deja, dar cum timpul e mai relaxat cu noi zilele acestea, am zis să răspundem la câteva întrebări privind participanții la Faget Marathon folosind draga știință a statisticii (dar și clasica știință a creionului pe hârtie).

Cât de însetați au fost participanții la Faget Marathon 2016?

Foarte! S-au băut 3200 litri apa, 500 de litri de izotonic, 1300 de litri de Coca-Cola și 250 de litri de Cappy Portocale!

Cât au consumat în timpul competiției participanții la Faget Marathon 2016?

Cifrele vorbesc de la sine: 1340 kg banane, 400 kg mere, 70 kg lamaie, turta dulce: 50 kg, baton de ciocolata de casa: 150 kg, dextroza: 40 kg, glucoza: 25 kg. Și pahare de unica folosință în număr de 5.000.

Cât de mult gulyas au mâncat?

1600 de litri (300 kg carne de porc, 150 carne de vita, 300 kg cartofi, 25 kg boia, 15 kg piper). Decideți voi ce înseamnă asta. Se adaugă și cele circa 1000 de pâini aferente!

Mai departe:

  • S-au băut 750 de litri de bere fără alcool
  • S-au acordat 1600 de tricouri pentru participanți și 200 au folosit organizatorii pentru voluntarii de pe traseu
  • Marcarea traseului a necesitat 15 kilometri de bandă
  • 200 de voluntari implicați, 25 jandarmi, 20 politisti, 4 motociclisti enduro, 15 masini de enduro pentru supraveghiere, 30 pers de la TVR Cluj, 25 de radio amatori
  • Peste 100 de pagini de aprobări :))
  • 1600 de medalii
  • 1500 de metri pătrați de bannere publicitare
  • 400 de metri de garduri de protecție
  • 360 de mese cu bănci
  • 3 ambulanțe și 7 mașini de poliție care au avut nevoie de 300 de litri de combustibil

Deci, arată Faget Maraton ca un veritabil festival al sportului? Oricare ar fi răspunsul, vă așteptăm în 30 aprilie 2017 la competiție!

EVENIMENTELE URMATOARE:

BT Faget UCI MTB Marathon Series & Trail Running

Cluj Napoca

Data evenimentului:  1 Mai 2017
Organizatori:  C.S. Clujul Pedaleaza
Locatie:  Cluj Napoca
Url:  

zile
0
0
0
ore
0
0
min
0
0
sec
0
0