Termeni şi condiţii - regulament de concurs
1. Generalităţi
1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la TRANSYLVANIA ETHNO RUN,
1.2. Organizatorul evenimentului este Clubul Sportiv Clujul Pedaleaza.
1.3. TRANSYLVANIA ETHNO RUN este un concurs de tip alergare montană, fiind deschis tuturor amatori, începători, sau avansaţi precum şi celor profesionişti.
1.4. Sunt admisi toţi cei care au împlinit 18 ani.
1.5. Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului.
1.6. Prin semnarea formularului de înscriere sau bifarea căsuţei corespunzătoare în timpul înregistrării online, fiecare participant:
- declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la TRANSYLVANIA ETHNO RUN, precum şi regulamentul competiţional
- îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
1.7. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă a unui concurent, din motive obiective.
2. Obligaţiile participanţilor
2.1. Participarea la TRANSYLVANIA ETHNO RUN se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3. Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la TRANSYLVANIA ETHNO RUN. Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.
2.4. Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.5. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
2.6. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
3. Taxa de participare
3.1. Înscriere este de 50 RON.
3.12. În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.
4. Pachetul de înscriere
4.1. Pachetul de inscriere contine număr de concurs, (chip) cronometraj electronic.
5. Categorii şi clasament
5.1. Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:
Feminin/Masculin Open/Cross 4 km, Cross 8 km
Family
5.1. Se fac clasamente pentru categoriile de mai sus şi un clasament general.
5.2. Se premiază primii trei clasaţi din fiecare categorie.
6. Proceduri de concurs
6.1. Şedinţa tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs şi iar prezenta participanţilor este obligatorie.
6.2. Cronometrajul se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
6.3. Numărul de concurs
a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.
b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
6.5. Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială.
6.6. Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continue concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.
b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligaţia de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate şi doresc şi pot să îi depăşească. Respectaţi concurenţii mai lenţi!
c) În caz de căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.
7. Protecţia mediului înconjurător
7.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.
8. Echipament obligatoriu
8.3. Recomandam utilizarea recipientelor pentru pastrarea lichidelor pe traseul de concurs intre punctele de alimentare.
9. Penalizări/Descalificări
9.1. Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afara zonelor special amenajate, atrag descalificarea concurentului.
9.2. Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportamentul agresiv, atrage descalificarea concurentului.
9.3. Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea concurentului.
9.4. Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului, determină descalificarea concurentului.
9.5. Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
9.6. Limbajul vulgar şi comportamentul nesportiv, determină descalificarea concurentului.
9.7. Dopingul determină descalificarea concurentului.
9.8. Nerespectarea indicatiilor personalului organizator atrage descalificarea concurentului.
10. Reclamaţii/Contestaţii
10.1. Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.
10.2. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
10.3. Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
10.4. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 3 zile înaintea concursului, sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.
Versiunea 1/10.02.2017
Aprobat de comitetul directorial